Jump to content
The Education Forum

Ett 'möte' om digitala lärarresurser


David Richardson

Recommended Posts

Nätuniversitet organiserar ett möte om 'learning objects' (digitala resurser som kan flyttas och delas med andra), där forskarna från Lund presenterar sina slutsatser från ett par års arbete.

Det har gått två seminarie redan (man kan läsa en rapport från mötet i Lund via Högskolan i Kalmars flexwebb: http://www.hik.se/flexibelt/ -> Konferensrapporter ->Utbyte av digitala lärarresurser 2005-02-15), men Nätuniversitet inbjuder till ett interaktivt Marratech möte nu på tisdag (15/3), kl. 10.00.

Per Westman vid Nätuniversitet (Per.Westman@netuniversity.se) tar emot anmälningar, och ger den praktiska informationen om hur man kan delta virtuellt.

Marratech klienten laddar man ner gratis från http://www.marratech.com

Link to comment
Share on other sites

Mötet ägde rum igår och var väldigt intressant. Det deltog ett 10-tal personer, mest från högskolevärlden, och Katarina Jander som ledde diskussionen hade mycket att säga som var nyttigt.

I stort sätt kan man säga att man inte har hittat något sätt att identifiera, klassificera och utbyta digitala lärarresurser än - åtminstone på en nationell plan. Det finns gott om informella nätverk, men problemet är att de inte är tillgängliga för de som inte vet om dem. Ägande- och upphovsrätt är dem två stötestenar än så länge, men det finns även en viss motvilja på högskolor, mm att samverka med andra (vilken överraskning!).

Det blir ett Marratech möte till i april, denna gången om internationella kontakter. Kontakta Per Westman för detaljer (per.westman@netuniversity.se). Jag ska föreslå till honom att han även annonsera i detta forum.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...